သူတို႔ အျငင္းပြါးေနၾကတယ္။
ပန္းကန္တခ်ပ္ထဲမွာ … ။
***
ဒီလိုပါ … ။
ၿပီးခဲ့တဲ့ ခရစ္စမတ္ပိတ္ရက္ ဦးရီးေတာ္အိမ္သြားၿပီး မျပန္ခင္ ကိုယ္စားခ်င္တာေလးေတြ ယူခဲ့ရေအာင္ ဟိုဟိုဒီဒီ လိုက္ရွာေတာ့ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ပင္ပ်ဳိရြက္ႏု လက္ဖက္ ႏွစ္ထုပ္ ၀မ္းသာအားရ ေတြ႔လိုက္တယ္။ လက္ဖက္ခ်ည္းဘဲေတာ့ မျဖစ္ေသးဘူး။ အေၾကာ္ဆံေလးလည္း ပါအံုးမွလို႔ ဆိုၿပီး ေမႊေႏွာက္ျပန္ေတာ့ ႏွမ္းနဲ႔ ကုလားပဲျခမ္းေၾကာ္ ေတြ႔ျပန္တယ္။ တျခား အေၾကာ္ဆံေတြေတာ့ ရွာမေတြ႔ဘူး။ ဘာပဲျဖစ္ျဖစ္ မရွိတာထက္စာရင္ ေတာ္ေသးတာပဲ ဆိုတဲ့ အေတြးနဲ႔ ရွိတာေလး မ-လာခဲ့ေလရဲ႕။
လက္ဖက္္ထုပ္ေတြ ယူသာလာခဲ့ရတယ္၊ ေတာ္ေတာ္နဲ႔ မစားျဖစ္ပါဘူး။ လက္ဖက္ဆိုတာမ်ဳိးကလည္း အေဖာ္ေလး အေပါင္းေလးနဲ႔ စကားတေျပာေျပာ စားမွ ပိုစားၿမိန္တယ္ မဟုတ္လား။ တေယာက္ထဲ ငုတ္တုတ္ စားရမွာဆိုေတာ့ ပ်င္းလည္း ပ်င္း စိတ္လဲ မပါတာနဲ႔ သုတ္မစားျဖစ္ဘဲ ၾကာသြားတယ္။ က်မက လက္ဖက္ဆိုရင္ ခ်ဥ္ငံစပ္ အသင့္ ႏွပ္ၿပီးသားထက္ ဘာမွ မလုပ္ရေသးတဲ့ အခါးသက္သက္ကို ကိုယ့္စိတ္ႀကိဳက္ အရသာျဖစ္ေအာင္ သုတ္စားရတာ ပိုႀကိဳက္တယ္။ ယူလာတဲ့ လက္ဖက္ထုပ္ကလည္း မႏွပ္ရေသးတဲ့ လက္ဖက္ခါး အညြန္႔ေလးေတြပါ။ အဲ … အဲဒီ လက္ဖက္ကို သုပ္ၿပီးေတာ့သာ မစားျဖစ္တာ အဲဒီအညြန္႔ေလးေတြ နဲနဲယူယူၿပီး ေရေႏြးထဲေတာ့ ခပ္ေသာက္ျဖစ္ပါေသးတယ္။
ၿပီးခဲ့တဲ့ တနဂၤေႏြေန႔ကေတာ့ လက္ဖက္သုပ္ စားခ်င္တဲ့ ခ်ဥ္ျခင္းျဖစ္လာတယ္။ ေရေႏြးၾကမ္း ခပ္ေသာက္ရင္း မရွိမဲ့ ရွိမဲ့ လက္ဖက္ကေလး ကုန္သြားမွာ စိုးတာက တေၾကာင္း၊ လက္ဖက္သုပ္အတြက္ လိုအပ္တဲ့ အဆာပလာ တခ်ဳိ႕လည္း အိမ္မွာ အဆင္သင့္ ရွိေနတာက တေၾကာင္းမို႔ ပ်င္းမေနေတာ့ဘဲ စြန္႔စြန္႔စားစား လက္ဖက္သုပ္ လုပ္စားဖို႔ ႀကံစည္မိပါေရာ။
ဒါနဲ႔ပဲ ေဂၚဖီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ င႐ုတ္သီးစိမ္းေတြ လွီး၊ လက္ဖက္နဲ႔ တကြ ႏွမ္း၊ ကုလားပဲေၾကာ္ေတြကို တပံုစီပံု ၿပီးေတာ့ ေရာသမ မေမႊခင္ ပထမဆံုး ကိုယ္တေယာက္ထဲ သုပ္စားျဖစ္တဲ့ လက္ဖက္သုပ္အျဖစ္ မွတ္တမ္းတင္ဖို႔ ကင္မရာေလးယူၿပီး ႐ိုက္လိုက္တယ္။ ျမင္တဲ့ အတိုင္းပါပဲ။
ပံု႐ိုက္ၿပီးေတာ့ ဂ်ီေတာ့ခ္မွာ ေတြ႔တဲ့ က်မမိတ္ေဆြ ေဘာ္တယ္ကုလားကို “လက္ဖက္သုပ္ စားမလား” လို႔ ေနာက္ၿပီး ဓာတ္ပံုကေလး လွမ္းပို႔ေတာ့ သူက … “နင့္လက္ဖက္သုတ္ကလည္း လက္ဖက္သုပ္သာ ဆိုတာ လက္ဖက္က နည္းနည္းေလး” တဲ့ … ။ ဟုတ္သား … က်မက အလကားရတဲ့ လက္ဖက္ကို ႏွေျမာလို႔ နည္းနည္းပဲ ထည့္မိတာေလ။ အလကားသာ ရတာ ေပါမွ မေပါဘဲ။***
ဒီလိုပါ … ။
ၿပီးခဲ့တဲ့ ခရစ္စမတ္ပိတ္ရက္ ဦးရီးေတာ္အိမ္သြားၿပီး မျပန္ခင္ ကိုယ္စားခ်င္တာေလးေတြ ယူခဲ့ရေအာင္ ဟိုဟိုဒီဒီ လိုက္ရွာေတာ့ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ပင္ပ်ဳိရြက္ႏု လက္ဖက္ ႏွစ္ထုပ္ ၀မ္းသာအားရ ေတြ႔လိုက္တယ္။ လက္ဖက္ခ်ည္းဘဲေတာ့ မျဖစ္ေသးဘူး။ အေၾကာ္ဆံေလးလည္း ပါအံုးမွလို႔ ဆိုၿပီး ေမႊေႏွာက္ျပန္ေတာ့ ႏွမ္းနဲ႔ ကုလားပဲျခမ္းေၾကာ္ ေတြ႔ျပန္တယ္။ တျခား အေၾကာ္ဆံေတြေတာ့ ရွာမေတြ႔ဘူး။ ဘာပဲျဖစ္ျဖစ္ မရွိတာထက္စာရင္ ေတာ္ေသးတာပဲ ဆိုတဲ့ အေတြးနဲ႔ ရွိတာေလး မ-လာခဲ့ေလရဲ႕။
လက္ဖက္္ထုပ္ေတြ ယူသာလာခဲ့ရတယ္၊ ေတာ္ေတာ္နဲ႔ မစားျဖစ္ပါဘူး။ လက္ဖက္ဆိုတာမ်ဳိးကလည္း အေဖာ္ေလး အေပါင္းေလးနဲ႔ စကားတေျပာေျပာ စားမွ ပိုစားၿမိန္တယ္ မဟုတ္လား။ တေယာက္ထဲ ငုတ္တုတ္ စားရမွာဆိုေတာ့ ပ်င္းလည္း ပ်င္း စိတ္လဲ မပါတာနဲ႔ သုတ္မစားျဖစ္ဘဲ ၾကာသြားတယ္။ က်မက လက္ဖက္ဆိုရင္ ခ်ဥ္ငံစပ္ အသင့္ ႏွပ္ၿပီးသားထက္ ဘာမွ မလုပ္ရေသးတဲ့ အခါးသက္သက္ကို ကိုယ့္စိတ္ႀကိဳက္ အရသာျဖစ္ေအာင္ သုတ္စားရတာ ပိုႀကိဳက္တယ္။ ယူလာတဲ့ လက္ဖက္ထုပ္ကလည္း မႏွပ္ရေသးတဲ့ လက္ဖက္ခါး အညြန္႔ေလးေတြပါ။ အဲ … အဲဒီ လက္ဖက္ကို သုပ္ၿပီးေတာ့သာ မစားျဖစ္တာ အဲဒီအညြန္႔ေလးေတြ နဲနဲယူယူၿပီး ေရေႏြးထဲေတာ့ ခပ္ေသာက္ျဖစ္ပါေသးတယ္။
ၿပီးခဲ့တဲ့ တနဂၤေႏြေန႔ကေတာ့ လက္ဖက္သုပ္ စားခ်င္တဲ့ ခ်ဥ္ျခင္းျဖစ္လာတယ္။ ေရေႏြးၾကမ္း ခပ္ေသာက္ရင္း မရွိမဲ့ ရွိမဲ့ လက္ဖက္ကေလး ကုန္သြားမွာ စိုးတာက တေၾကာင္း၊ လက္ဖက္သုပ္အတြက္ လိုအပ္တဲ့ အဆာပလာ တခ်ဳိ႕လည္း အိမ္မွာ အဆင္သင့္ ရွိေနတာက တေၾကာင္းမို႔ ပ်င္းမေနေတာ့ဘဲ စြန္႔စြန္႔စားစား လက္ဖက္သုပ္ လုပ္စားဖို႔ ႀကံစည္မိပါေရာ။
ဒါနဲ႔ပဲ ေဂၚဖီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ င႐ုတ္သီးစိမ္းေတြ လွီး၊ လက္ဖက္နဲ႔ တကြ ႏွမ္း၊ ကုလားပဲေၾကာ္ေတြကို တပံုစီပံု ၿပီးေတာ့ ေရာသမ မေမႊခင္ ပထမဆံုး ကိုယ္တေယာက္ထဲ သုပ္စားျဖစ္တဲ့ လက္ဖက္သုပ္အျဖစ္ မွတ္တမ္းတင္ဖို႔ ကင္မရာေလးယူၿပီး ႐ိုက္လိုက္တယ္။ ျမင္တဲ့ အတိုင္းပါပဲ။
လက္ဖက္သုပ္ မစားခင္ က်မ တေယာက္ထဲ အလုပ္႐ႈပ္ေနတုန္း စကားသံ ကၽြက္စီ ကၽြက္စီ ၾကားလို႔ ဟိုဟိုဒီဒီ လိုက္ရွာေတာ့ … သူတို႔တေတြေလ … ။
ဟုတ္တယ္ …
သူတို႔ ျငင္းခုန္ေနၾကတာ။
ပန္းကန္တခ်ပ္ထဲမွာေပါ့ … ။
***
ဘာေတြမ်ား အျငင္းပြါးေနၾကပါလိမ့္လို႔ အသာေလး အကဲခတ္ နားေထာင္လိုက္ေတာ့ … ခုလိုေတြ ၾကားရေတာ့တာပါပဲ။
လက္ဖက္ ။ … ။ ေဟ့ … လက္ဖက္သုပ္ တပြဲျဖစ္ဖို႔ ငါက အေရးအႀကီးဆံုးကြ၊ ငါမပါရင္ လက္ဖက္သုပ္ ဆိုတာ ဘယ္နည္းနဲ႔မွ ျဖစ္လာမွာ မဟုတ္ဘူး။ ဒါေၾကာင့္ မင္းတို႔ အားလံုး သာမင္ေညာင္ည၊ ငါသာလွ်င္ အဓိက။
ေဂၚဖီ ။ … ။ ဟား ဟား ဟား … အေျပာႀကီးရန္ေကာဗ်ာ။ ခင္ဗ်ားက အရသာတြင္ ခါးတာမဟုတ္ဘူး၊ ခင္ဗ်ား စကားေတြကလည္း နားခါးစရာ ပါလား။ ဒီမွာ ေသခ်ာစဥ္းစား၊ လက္ဖက္သုပ္ ဆိုကတည္းက လက္ဖက္ တမ်ဳိးတည္းမွ မဟုတ္တာ။ ဘာပဲ သုတ္သုတ္ ေဂၚဖီထုပ္ မပါရင္ အသုပ္ဆိုတဲ့ အဂၤါရပ္နဲ႔ ညီပါ့မလား၊ စဥ္းစဥ္းစားစားလည္း ေျပာပါဗ်ာ … ။
ကုလားပဲျခမ္း ။ … ။ အံမယ္ … အံမယ္ … အာက်ယ္ အာက်ယ္နဲ႔ အသံသာေအာင္ အဆံေခ်ာင္ေနတဲ့ ေဂၚဖီထုပ္ႀကီးကလည္း လာလာခ်ည္ေသး၊ ဒီလို ေျပာၾကေၾကးဆို က်ေနာ္မပါလည္း လက္ဖက္သုပ္က ျပည့္စံုမွာ မဟုတ္ပါဘူး။ လက္ဖက္သုပ္နဲ႔ အေၾကာ္ဆံ၊ အေၾကာ္ဆံနဲ႔ ကုလားပဲျခမ္းဆိုတာ … ခြဲျခားမရစေကာင္းဘူးေလ … ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ။ … ။ ေဟ့ေရာင္ေတြ … ငါ့လို ဗီတာမင္ဓာတ္ ျပည့္၀တဲ့ အသီးအႏွံက လက္ဖက္သုပ္ အရသာရွိဖို႔ အတြက္ အေထာက္အကူ ျဖစ္ေစသလို က်န္းမာေရး႐ႈေထာင့္က ၾကည့္ရင္လည္း … အဲ … အဲ …
ႏွမ္း ။ … ။ အို … လက္ဖက္သုတ္ထဲ ရွင္တို႔မပါလည္း အေၾကာင္းမဟုတ္ေပါင္။ က်မကမွ အဓိက … ရွင့္ ။ ဘယ္ လက္ဖက္သုပ္မွာမ်ား ႏွမ္းမပါတာ ျမင္ဖူးၾကသလဲ … ေျပာစမ္းပါအံုး … ။
င႐ုတ္သီးစိမ္း ။ … ။ ေအာင္မာ … ႏွမ္းေစ့မ … လူေသးသေလာက္ စြာလွခ်ည္လား။ ဒီမယ္ … ငါေျပာတာလည္း နားေထာင္ၾကဦး။ မင္းတို႔ ဘယ္ေလာက္ အရသာရွိတယ္ဆိုဆို လက္ဖက္ထဲမယ္ င႐ုတ္သီးစိမ္းကေလးပါမွ ႐ွဴး႐ွဴးရွဲရွဲနဲ႔ တကယ္ထိ တကယ္မိတဲ့ ရသကို ခံစားရမွာ … သေဘာေပါက္။
သံပုရာ ။ … ။ ေတာ္ၾကစမ္းပါဗ်ာ … ။ ခင္ဗ်ားတို႔ ဘယ္ေလာက္ပဲ အရသာရွိတယ္ ထိတယ္ ဆိုဆို က်ဳပ္လို အနံ႔ေရာ အရသာပါ ျပည့္စံုၾကလို႔လား။ သံပုရာသီးကေလးမ်ား ညွစ္ထားရင္ မစားခင္က သံပုရာနံ႔ကေလး ေမႊးၿပီး စားမယ့္သူ သြားရည္ယိုၾကေရာ မဟုတ္လား။ ဒါေၾကာင့္ ဒီလက္ဖက္သုပ္တပြဲ ထဲမွာ က်ဳပ္က အဓိက။ ဒါပဲ … ။
လက္ဖက္ ။ … ။ ငါ အဓိက ကြ )))
ေဂၚဖီ ။ … ။ ငါ ပါမွ အသုပ္ကြ )))
ကုလားပဲ ။ … ။ မဟုတ္ဘူး … က်ေနာ္ရွိမွ ျပည့္စံုမွာ ... )))
ခရမ္းခ်ဥ္ ။ … ။ ငါက အေရးႀကီးတာ )))
ႏွမ္း ။ … ။ က်မ မရွိလို႔ မျဖစ္ )))
င႐ုတ္ ။ … ။ ငါပါမွ ထိထိမိမိ အရသာရွိ )))
သံပုရာ ။ … ။ က်ဳပ္က အနံ႔ အရသာ ႏွစ္ျဖာ … )))
ဖက္ ။ … ။ $%^&!@
ဖီ ။ … ။ @ #$%?^!~
ပဲ ။ … ။ ^#$*@!#$
ခ်ဥ္ ။ … ။ ?”+!@#$%^&
ႏွမ္း ။ … ။ +!`@#$%^&*
႐ုတ္ ။ … ။ #@$*&^%\?
ရာ ။ … ။ ~!@$%^&*
***
သူတို႔ စကားစစ္ထုိးပြဲကို က်မ ၾကည့္ေကာင္းေကာင္းနဲ႔ ၾကည့္ေနမိခ်ိန္မွာ … ပန္းကန္ႏႈတ္ခမ္းေပၚက ကိုသံပုရာျခမ္းက တစခန္း ထလာျပန္တယ္။
သံပုရာ ။ ... ။ ေတာ္ၿပီ … ဒီေလာက္ေတာင္ ျဖစ္လွတာ … ဒီလက္ဖက္သုပ္ထဲ က်ဳပ္မပါဘူး၊ သြားမယ္။
သူက ပန္းကန္ႏႈတ္ခမ္းေပၚက ခုန္ခ်မလိုလို ဟန္ျပင္ေနစဥ္မွာပဲ ႏွမ္းေစ့မက ထေဖာက္ျပန္ပါေရာ။
ႏွမ္း ။ … ။ အင္း … ဘယ္လိုဟာေတြပါလိမ့္ … ဒင္းတို႔နဲ႔ တူတူေနလို႔ မျဖစ္ပါဘူး၊ အကုသိုလ္မ်ားလိုက္တာ။ ေဘးနားက ခရမ္းခ်ဥ္သီးကလည္း စိုစိစိုစိနဲ႔ စိတ္ပ်က္စရာႀကီး။ ဒီပန္းကန္ထဲက အျမန္ထြက္မွပါပဲ။
ႏွမ္းေစ့မက ပန္းကန္ႏႈတ္ခမ္းေပၚ တက္ဖို႔ အားယူခ်ိန္မွာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ ၿငိျပန္တယ္။
ခရမ္းခ်ဥ္။ ... ။ ဟဲ့ မိစြာေတး … နင့္ဟာနင္ သြားတာ သြားပါလား၊ ငါ့ကိုမ်ား စိုစိစိေလး ဘာေလးနဲ႔ အဖ်ားလာခတ္ ေနေသးတယ္။ နင္ပဲ ငါ့အနားလာကပ္ေနတာ။
ႏွမ္း ။ … ။ ရွင့္နား ကပ္ခ်င္လို႔ ကပ္တယ္မ်ား ထင္မေနနဲ႔။ ပန္းကန္ထဲက ထြက္ဖို႔ အရိွန္ယူရတာရွင့္ … ဟြန္း မေျပာလိုက္ခ်င္ဘူး … ။
ဒီလိုနဲ႔ သူတလူ ငါတမင္း အျငင္းပြါးၾကရင္း ဟိုလူကလည္း ထြက္မယ္၊ ဒီလူကလည္း မေနဘူး ျဖစ္လာၾကျပန္တယ္။ (အဲ … လူမဟုတ္ဘူး မွားလို႔) ဟိုအမယ္ကလည္း ထြက္မယ္၊ ဒီအမယ္ကလည္း မေနဘူး … ျဖစ္လာၾကတယ္ ဆိုပါေတာ့ … ။
ဒီေတာ့မွ ၾကည့္ေကာင္းေကာင္းနဲ႔ ၾကည့္ေနတဲ့ က်မလည္း မ်က္လံုးျပဴးသြားတယ္။ အဲဒီလိုေတာ့ အျဖစ္မခံႏိုင္ဘူး။ ေတာ္ၾကာ အားလံုးထြက္သြားရင္ က်မ လက္ဖက္သုပ္ ဘယ္ႏွယ့္လုပ္ စားရေတာ့မွာလဲ။ မျဖစ္ေခ်ဘူး။ ၀င္ပါမွပဲ … လို႔ ေတြးမိၿပီး …
((((အဟမ္း))))
လုပ္ေခ်ာင္း ကေလး တခ်က္ ဟန္႔လိုက္ေတာ့ ကၽြက္စီ ကၽြက္စီ ျဖစ္ေနတဲ့ အသံေတြ ခဏၿငိမ္သြားတယ္။
“ဘယ္လိုေတြ ျဖစ္ေနၾကတာတုန္း၊ တပန္းကန္ထဲ အတူေနၿပီး ဒီေလာက္ေတာင္ အျငင္းပြါးေနရသလား … ကဲကဲ … အားလံုး နားေထာင္ … တကယ္ေတာ့ ျပည့္စံု ေကာင္းမြန္တဲ့ လက္ဖက္သုပ္ တပြဲ ျဖစ္ဖို႔က အားလံုး လိုအပ္တာ ခ်ည္းပါပဲ …”
ဟမ္ … ဆိုတဲ့ အသံရွည္ ခပ္အုပ္အုပ္ အားလံုးဆီက ၿပိဳင္တူဆိုသလို ထြက္လာတယ္။ ဒါဟာ ရန္ေျပၿငိမ္းေရး ေခၽြးသိပ္ေပးတဲ့ စကား … သူတို႔ သိတယ္ ဆိုတဲ့ အဓိပၸါယ္ပါ။
“ေနပါအံုး … စကားမဆံုးေသးဘူးေလ၊ ကဲ … လက္ဖက္၊ မင္းေျပာသလို လက္ဖက္သုပ္ ထဲမွာ လက္ဖက္က အေရးပါတယ္ ဆိုတာ ဟုတ္ပါတယ္၊ ဒါေပမဲ့ ၾကက္သားဟင္းထဲေတာ့ လက္ဖက္ကို ထည့္ခ်က္လို႔ မရဘူး။ လက္ဖက္ဆိုတာ လက္ဖက္သုပ္ တေနရာမွာပဲ အသံုး၀င္တာ … ။
“အဲ … ေဂၚဖီ … မင္းကေတာ့ လက္ဖက္သုပ္ထဲမွာ အဓိက ဇာတ္ေဆာင္ မဟုတ္ေပမဲ့ ဟိုအသုပ္ ဒီအသုပ္ထဲ ပါ၀င္ဆင္ႏႊဲႏိုင္သလို ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ အစိမ္းေၾကာ္ ေတြထဲမွာလည္း အားျဖည့္ ကူညီ ေပး ႏိုင္ေသးတယ္။
“ဒီလိုပဲ … ႏွမ္း၊ ကုလားပဲျခမ္းေၾကာ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ င႐ုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ သံပုရာသီးတို႔ ကလည္း သူ႔ေနရာနဲ႔သူ အသီးသီး အသံုး၀င္ၾကပါတယ္။ တခုနဲ႔ တခု အသံုး၀င္ပံုခ်င္း မတူသလို အသံုးက်တဲ့ ေနရာခ်င္းေတာ့ မတူဘူးေပါ့။ ဘာပဲျဖစ္ျဖစ္ အားလံုးဟာ ကိုယ္စြမ္းေဆာင္ႏိုင္သေလာက္ အေကာင္းဆံုး လုပ္ေဆာင္သြားဖို႔ပဲ အေရးႀကီးတာ မဟုတ္လား။
“တခုရွိတာက လက္ဖက္ဆိုလည္း မႈိမတက္၊ ေဆးမဆိုး၊ အမႈိက္သ႐ိုက္ကင္းၿပီး သန္႔ရွင္းမွ စားမယ့္သူေတြ ေဘးဥပါဒ္ ကင္းမယ္။ က်န္တဲ့ ေဂၚဖီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ သံပုရာသီးနဲ႔ င႐ုတ္သီးစိမ္းတို႔လည္း ဒီလိုပဲ … လတ္လတ္ ဆတ္ဆတ္ ရွိမွ။ အင္း … ႏွမ္းဆိုရင္ေတာ့ သဲမပါ ခဲမပါတဲ့ သန္႔စင္တဲ့ ႏွမ္းျဖစ္ဖို႔ အေရးႀကီးျပန္တယ္။ မဟုတ္ရင္ စားေနရင္း သဲ၀ါးမိတဲ့အခါ သိပ္အရသာ ပ်က္တာကလား။ ကုလားပဲျခမ္းထဲလည္း စုန္းျပဴးအမာေတြ မပါမွ စားလို႔ ေကာင္းမွာ။ ဒီေတာ့ … လက္ဖက္သုတ္ ထဲမွာ ပါ၀င္ရမယ့္ အမယ္အားလံုး ဟန္ခ်က္ညီညီ ကိုယ့္တာ၀န္ ကိုယ္္ေက်ေအာင္ အေကာင္းဆံုး ပါ၀င္ လုပ္ေဆာင္ႏိုင္မွ လက္ဖက္သုပ္ေကာင္း တပြဲ ျဖစ္ေတာ့မေပါ့ …”
ေျပာရင္း အာေျခာက္လာတာမို႔ ေအးစျပဳေနတဲ့ ေရေႏြးၾကမ္း တခြက္ ေသာက္လိုက္ရတယ္။ အဲ … လက္ဖက္ညြန္႔ေလးေတြ ခပ္ထားတဲ့ ေရေႏြးၾကမ္းေပါ့။
“ဒီမွာၾကည့္ … လက္ဖက္။ ခုနေျပာသလို လက္ဖက္သုပ္မွာသာ လက္ဖက္က အသံုး၀င္တယ္ ဆိုေပမဲ့ … ကိုယ့္ရဲ႕ အသံုးက်မႈဟာ အသံုးခ်တဲ့သူ ေပၚလည္း မူတည္ေသးတယ္။ ခုေသာက္ေနတဲ့ ေရေႏြးၾကမ္းဟာ လက္ဖက္စိမ္း ခပ္ထားတဲ့ ေရေႏြးၾကမ္းပဲ။ တခ်ဳိ႕ကေတာ့ မႀကိဳက္ဘူး၊ ငါကေတာ့ ႀကိဳက္လို႔ တကူးတကကို လုပ္ေသာက္တာ။ တခ်ဳိ႕ကလည္း လက္ဖက္ကို အဆာပလာ မ်ဳိးစံုနဲ႔ သုပ္စားရတာထက္ လက္ဖက္ အသားခ်ည္း ဆီေလးဆားေလးနဲ႔ ႏွပ္ၿပီး ၿမံဳ႕ရတာ ႀကိဳက္ၾကေသးတယ္။ အဲ … တခ်ဳိ႕ကေတာ့ လက္ဖက္သုပ္ တပြဲထဲမွာကို ထည့္သင့္တဲ့ အဆာပလာထက္ ပိုၿပီး ေကာင္းမယ္ထင္တာေတြနဲ႔ မြမ္းမံ လား မြမ္းမံရဲ႕။ ပုဇြန္ေျခာက္၊ သီဟိုဠ္ေစ့၊ တခ်ဳိ႕က အုန္းသီးဆံ၊ တခ်ဳိ႕က ၾကက္ဥျပဳတ္၊ တခ်ဳိ႕လည္း ေစာင္းလ်ားသီးတို႔ တညင္းသီးတို႔ ထည့္ၾကတယ္။ ဒါကေတာ့ စားမယ့္သူရဲ႕ အႀကိဳက္နဲ႔ လိုအပ္ခ်က္အရ ေခတ္နဲ႔ ေလ်ာ္ညီစြာ အတိုး အေလ်ာ့ လုပ္ရတာေပါ့ … ။
“အင္း … ခုလို ေရြးခ်ယ္ခြင့္ ေၾကးမ်ားခြင့္ မရွိတဲ့ ေနရာမွာ ေရာက္ေနတဲ့ ငါ့အတြက္ေတာ့ ရွိသေလာက္ ကေလးနဲ႔ ေရာင့္ရဲ တင္းတိမ္ေနရတာပါ ။ ဒါကို မင္းတို႔က သူအဓိက ငါအဓိက အျငင္းပြါးလို ပြါး၊ သူရွိရင္ ငါမေန … ငါရွိရင္ သူမေနဆိုၿပီး ထြက္မယ္ျပဳမယ္ တကဲကဲ လုပ္လိုလုပ္ … ဆိုေတာ့ … မရွိမဲ့ ရွိမဲ့ အမယ္ကေလးေတြ စုစည္းၿပီး လက္ဖက္သုပ္ တပြဲ မျဖစ္ျဖစ္ေအာင္ လုပ္ေနရတဲ့ အခ်ိန္မွာ ရွင္နည္းရာ အဂၢလူထြက္ မျဖစ္ေခ်ဘူးလား … ။ ဒီလို မလုပ္ၾကပါနဲ႔ကြာ … အခ်င္းခ်င္း နည္းနည္းေတာ့ နားလည္ေပးၾကပါ …”
အသံေတြလည္း တိတ္စျပဳေနပါၿပီ။ ဒါနဲ႔ပဲ က်မလည္း အျမန္စကားစ သတ္လိုက္ပါတယ္။
“အဲ … တကယ္တမ္း ေျပာရရင္ေတာ့ လက္ဖက္သုပ္ တပြဲျဖစ္ဖို႔က မင္းတို႔ အားလံုး ဟန္ခ်က္ညီညီ သူ႔ေနရာနဲ႔သူ ပါ၀င္ဖို႔ လိုအပ္တယ္ ဆိုေပမဲ့့ … ဘယ္သူ႔ ဘယ္သူမွေတာ့ အဓိက မဟုတ္ဘူး။ အဓိကက … စားမယ့္သူပဲ။ အင္း … ခုခ်ိန္မွာ ငါက စားမယ့္သူဆိုေတာ့ ငါသာ အဓိက ဆိုပါေတာ့ …”
က်မ စကားအဆံုးမွာ တခ်ဳိ႕ကလည္း ၿပံဳးေစ့ေစ့၊ တခ်ဳိ႕ကလည္း ႐ႈသိုးသိုး၊ တခ်ဳိ႕ကလည္း ၿဂိဳဟ္ၾကည့္ ၾကည့္လို႔ေပါ့။ ကိစၥမရွိပါဘူး။ က်မလည္း ဗိုက္ဆာေနၿပီ။ ဒါနဲ႔ပဲ … ပံုထားတဲ့ လက္ဖက္ ပန္းကန္ထဲ ဆီဆမ္း၊ ငံျပာရည္ဆမ္းၿပီး အားရပါးရ နယ္ၿပီးတဲ့ သကာလ … ။
…. …. …. …. …. ….
…. …. …. …. …. ….
…. …. …. …. …. ….
ေကာင္းသလားေတာ့ မေမးပါနဲ႔။
ေရမေဆးမိတဲ့ လက္ဖက္က အလြန္ခါးသက္လို႔။
ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းလွီးထားတဲ့ ေဂၚဖီနဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးက အာေခါင္ကို လာလာထိုးေသး။
ရက္လြန္ေနတဲ့ ကုလားပဲျခမ္းက ပ်င္းတြဲတြဲ၊ ႏွမ္းက ဆီေခ်းေစာ္နံတံတံ။
သံပုရာသီး အညွစ္လြန္သြားေတာ့ ခ်ဥ္စူးစူး။
င႐ုတ္သီးစိမ္း တခါ၀ါးမိတိုင္း စပ္လြန္းလို႔ မ်က္ရည္ေတြ ၀ိုင္း။
ဒါေပမဲ့ … က်မ တလုတ္ၿပီး တလုတ္ စားေနမိတယ္။ ဇြန္းကိုေတာင္ မခ်မိဘူး။
ဘာပဲေျပာေျပာ … ခုခ်ိန္မွာေတာ့ ဒီလက္ဖက္သုပ္ဟာ က်မအတြက္ အရသာအရွိဆံုး အေကာင္းဆံုးပါပဲ။
ဟုတ္တယ္ ….
က်မ … လက္ဖက္ငတ္ေနတာ အေတာ္ ၾကာၿပီေလ … ။
****
ေမဓာ၀ီ
၂၅၊ ေဖေဖာ္၀ါရီ၊ ၂၀၀၉
၀၀း၁၇ နာရီ (ပဏာမ ေရးၿပီးခ်ိန္)
၇၊ မတ္၊ ၂၀၀၉
၀၀း၃၄ နာရီ (အဆံုးသတ္ၿပီးခ်ိန္)
၁၅၊ မတ္၊ ၂၀၀၉
၂၀း၂၆ နာရီ (ဘေလာ့ေပၚတင္ခ်ိန္)
*လက္ဖက္သုပ္* စာလံုးေပါင္းမွားေန၍ ျပန္ျပင္လိုက္ပါသည္။
၁၈၊ မတ္၊ ၂၀၀၉
9 comments:
ေျပာင္ေျမာက္လိုက္တဲ့ သေရာ္စာ... ...။ တကယ္ပါပဲ၊ က်ေနာ္လဲ အျငင္းပြားေနၾကတဲ့ လက္ဖက္သုပ္တန္ဆာပလာထဲက တခုအပါအ၀င္ျဖစ္ေနၿပီလား မသိဘူးဆိုၿပီး ကိုယ့္ဘာသာကိုယ္ မလုံမလဲေတာင္ျဖစ္ရေသး။ မေမ ဒီစာမွာထူးျခားခ်က္တခုေတြ႔တယ္၊ စာစတင္ေရးခ်ိန္၊အဆုံးသတ္ခ်ိန္၊ ဘေလာ့ဂ္ေပၚတင္ခ်ိန္ေတြကုိ တခုတ္တရမွတ္တမ္းတင္ထားတယ္။ :)
အမ.. ေတာ္ေတာ္ရက္စက္တယ္ေနာ္.. သူတို ့ေလးေတြ ခမ်ာ အခု နတ္ျပည္လား ငရဲျပည္လား ေရာက္ေနေရာေပါ့.. :P
ဟဲဟဲ..လက္ဖက္သုပ္စားရင္း သြားေလးျဖီး ရယ္မိျပန္ျပီ။
ဟီးဟီး။
အေတာ္ေလးကို အိုင္ဒီယာ ဂြဒ္ေနပါလား မေမ။
မေရးတာ ၾကာေပလို႔ပဲေနာ္။ ဆက္တိုက္သာ ေရးေနမယ္ဆိုရင္ အို္င္ဒီယာေတြ လိုက္မီမွာ မဟုတ္ေတာ့ဘူး။ မိစြာေတး ဆိုတဲ့ အသံုးေလးကို ျမင္ေတာ့ မလံုမလဲ ျပံဳးမိေသးတယ္။ မိစြာေတး ဆိုတဲ့ ျမန္မာခ်က္က နစ္နိမ္းေလး။
မင္း သူ ငါ စံုညီမွ
မင္း မပါ ဘယ္ဟာ မျပီး
မင္းခ်ည့္ေတာ့လည္း ဘယ္ဟာ မျပီး။
ငါ မပါ ဘယ္ဟာ မျပီး
ငါ့ ခ်ည့္ေတာ့လည္း ဘယ္ဟာ မျပီး။
သူ မပါ ဘယ္ဟာ မျပီး
သူ့ ခ်ည့္ေတာ့လည္း ဘယ္ဟာ မျပီး။
မင္း သူ ငါ စံုညီမွ
မွဳ့ကိစၥ အကုန္ျပီး
ျပဳ ဳက စုစည္း။
(ဆရာေတာ္ တစ္ပါးရဲ့ ကဗ်ာပါ ခင္ဗ်ာ ဒီပုိ့စ္နဲ့ လုိက္မယ္ ထင္လုိ့ မွ်ေ၀ လုိက္တာပါ)
ေမာင္ဳကီး
ေမေရ… အရမ္းေကာင္းတဲ့ အေတြးေလးနဲ ့အေရးေလးပါ… ဒါေလးဖတ္ျပီး ဟိုဟာေလးသြားသတိရတယ္… ဘယ္ဟာေလးလဲဆိုတာ ေမသိမွာပါ…
အရမ္းေကာင္းတဲ့ လဘက္သုပ္ေလးပါ ေမ...
ကိုယ္တိုင္က ႏွမ္းသိပ္မၾကိဳက္ေပမယ့္ အားလံုးထဲမွာ ႏွမ္းေစ့မ ဆိုတဲ့ နာမည္ေလးကိုေတာ့ အခ်စ္ဆံုးပဲ...
ေမ့ဘေလာ့ဂ္ကို ဟိုးအရင္တုန္းထဲက အၿမဲလာဖတ္ျဖစ္ပါတယ္.. Comment ေရးျဖစ္တာကေတာ့ ဒါပထမဦးဆံုးပါ... စာမေရးပဲ အခ်ိန္ေတာ္ေတာ္ၾကာ ေပ်ာက္ေနရာက အခုလို စာေတြျပန္ေရးေနတာေတြ႕ရလို႕ ၀မ္းသာပါတယ္..။
ေနာက္လဲ လာလည္မယ္ေနာ္...။
ဟဲဟဲ မလံုဘူးလား ကိုေစးထူး ... ဒါကေတာ့ ကိုယ့္ကိုယ္ကိုယ္ အသိဆံုးပဲေပါ့ေနာ .. ။ ;)
မပူပါနဲ႔ ကိုေနညိဳရင့္ရယ္... ေကာင္းရာသုဂတိ လားၾကမွာပါ ... :)
ေဒၚေလးက မိစြာေတးလား ... ထင္ေတာ့ထင္သား။ ဒါေၾကာင့္ ... :P
ကုိေမာင္ႀကီး ... ကဗ်ာအတြက္ ေက်းဇူး။
မတန္ခူး ... သိရင္ ေတေတနိတ္ေနာ္ ... ဟီး။ :D
မသက္ေ၀ ... စာလာဖတ္တာ ေက်းဇူးပါ။ ေနာက္လဲ လာအားေပးပါရွင္။
အားလံုးကို ေက်းဇူးတင္စြာျဖင့္
ေမဓာ၀ီ
အရမ္းကိုေကာင္းတဲ႕Idea နဲ႕အေရးအသားေလးပါဘဲ..
လက္ဘက္သုပ္ကိုခ်က္ျခင္းစားခ်င္လာတယ္...မနက္ျဖန္ေတာ႕သုပ္စားျဖစ္ေတာ႕မယ္ထင္ပါရဲ႕
လက္ဖက္သုတ္ပို႔စ္ကိုဖတ္ျပီးေတာ့ မမဘေလာ့တစ္ခုလံုး ေမႊေႏွာက္ဖတ္သြားတယ္ေနာ္ ။ ပထမဆံုးေရာက္ေပမယ့္ အေရးအသားအရမ္းေကာင္းလို႔ မပိတ္ႏိုင္ေတာ့ဘူး..။
Post a Comment