Thursday, January 13, 2011

အူပါ ႐ွဴပါ ...

အဟမ္း အဟမ္း ... အူပါ ႐ွဴပါဆိုလို႔ ေမဓာ၀ီတေယာက္ ဘာေတြအူ ဘာေတြ႐ွဴခိုင္းေနပါလိမ့္လို႔ တလြဲထင္ၿပီး အထင္မလြဲလိုက္ၾကပါနဲ႔။ ဒီလိုပါ ... ကိုယ္သြားခ်င္ရာ ေလွ်ာက္သြားၿပီးသကာလ အိမ္ကိုျပန္ေရာက္ေတာ့ ဦးရီးေတာ္ကို ဖားတဲ့အေနနဲ႔ ေကာင္းႏိုးရာရာ ဟိုဟာဒီဟာေလး လက္တည့္စမ္း ခ်က္ျပဳတ္ ေကၽြးေမြးဖို႔ စဥ္းစားတဲ့အခါ ... တေလာက ဦးရီးေတာ္ အေမရိကန္ႏိုင္ငံကို ေဟာလီးေဒးသြားေတာ့ ပါလာတဲ့ ပဲကပ္ေၾကာ္ကို သြားေတြ႔ပါတယ္။ ဟမ္ ... သြားတာက အေမရိကား .. ယူလာတာတာ ပဲကပ္ေၾကာ္ ဘာလဲဟလို႔ ဇေ၀ဇ၀ါ မျဖစ္ၾကပါနဲ႔ ပဲကပ္ေၾကာ္ဇာတ္လမ္းကို ေျပာရရင္ ... ...

မယ္ရီလန္းမွာ ျမန္မာဟင္းေတြ ခ်က္ေရာင္းတဲ့ ေဒၚေမရီဆိုတာ ရွိသတဲ့။ ခ်ဥ္ေပါင္ င႐ုတ္ စတဲ့အပင္ေတြ စိုက္ထားၿပီး ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ေတြ ငပိခ်က္ေတြပါေရာင္းတယ္တဲ့။ သူ႔ဆီ ေအာ္ဒါေတြဘာေတြ မွာလို႔လဲရၿပီး အဲဒီလိုဟင္းခ်က္ေရာင္းတာနဲ႔ အင္မတန္ စီးပြါးျဖစ္တယ္လို႔ ေျပာၾကပါတယ္။ က်မေတာ့ တခါမွ မေရာက္ဖူးလို႔ မသိပါဘူး။ မယ္ရီလန္းမွာေနတဲ့ က်မေမာင္၀မ္းကြဲက ေဒၚေမရီရဲ႕ ေဖာက္သည္ႀကီးဆိုပါေတာ့။ သူက ေဒၚေမရီရဲ႕ ငပိခ်က္ ဘယ္လိုစပ္ေၾကာင္း ဘယ္လိုေကာင္းေၾကာင္း ခဏခဏ ေျပာျပဖူးပါတယ္။ အဲဒီေဒၚေမရီႀကီးက မုန္႔ဟင္းခါးထဲ ထည့္စားတဲ့ ပဲကပ္ေၾကာ္ေတြလဲ ေရာင္းသတဲ့။

ပဲကပ္ေၾကာ္ တထုတ္ (အခုျမင္ရတဲ့ ziploc အိတ္နဲ႔ အျပည့္နီးပါး) ကို အေမရိကန္ေဒၚလာ ၁၂ ေဒၚလာ နဲ႔ ေရာင္းတာလို႔ ဆိုပါတယ္။ ဦးရီးေတာ္ အဲဒီသြားလည္ေတာ့ ေမာင္ေလးက ပဲကပ္ေၾကာ္ေတြ လက္ေဆာင္ေပးလိုက္တယ္။ ziploc အိတ္နဲ႔ ေလလံုေအာင္ ထည့္ၿပီး ေရခဲေသတၱာထဲ ထည့္ထားရင္ အၾကာႀကီး အထားခံတယ္လို႔ ေျပာတာပဲ။

ဆိုေတာ့ကာ ... ပဲကပ္ေၾကာ္ရွိေနေတာ့ တေလာက မုန္႔ဟင္းခါး ခ်က္စားျဖစ္တယ္။ ကမန္းကတန္းမို႔ ဘယ္သူ႔မွေတာင္ မဖိတ္လိုက္ရဘူး။ :)) အခုတခါေတာ့ အေျပာင္းအလဲျဖစ္ေအာင္ အုန္းႏို႔ေခါက္ခြဲ ခ်က္ရေကာင္းမလား ေတြးမိေသးတယ္။ ဒါေပမဲ့ အုန္းႏို႔က ပူေတာ့ မျဖစ္ေသးပါဘူးလို႔ ဆိုၿပီး တျခား ဘာမ်ားရွိမလဲလို႔ ဦးရီးေတာ္ရဲ႕ ၾကက္သေရတိုက္ထဲ ေမႊေႏွာက္ ရွာေဖြၾကည့္ေတာ့ ဘယ္ႏွစ္ခုႏွစ္က လက္ေဆာင္ရထားမွန္းမသိတဲ့ အိမ့္စည္းစိမ္ အာပူလွ်ာပူ ရယ္ဒီမိတ္ အထုတ္ လက္က်န္ေလး သြားေတြ႔ပါတယ္။ ဒါနဲ႔ပဲ အာပူလွ်ာပူ ခ်က္ဖို႔ ဆံုးျဖတ္ခ်က္ခ်လိုက္တယ္။

ေၾသာ္ ... ဟုတ္တယ္ ... အူပါ ႐ွဴပါ ဆိုတာ အာပူ လွ်ာပူကို ေျပာတာပါ။ ဘေလာ့ေတြေပၚမွာ သူမ်ားတကာေတြ ဟင္းနာမည္ ေကာင္းေကာင္းေလးေတြနဲ႔ စာဖတ္သူေတြ သြားရည္က်ေအာင္ ျမႇဴဆြယ္ၾကေတာ့ က်မလဲ အားက်မခံ မလုပ္တတ္ လုပ္တတ္ လက္တည့္စမ္း လုပ္ထားတဲ့ အာပူလွ်ာပူမို႔ အူပါ ႐ွဴပါ လို႔ ေခါင္းစဥ္ တပ္လိုက္ရေၾကာင္းပါ။

အိမ့္စည္းစိမ္ အာပူ လွ်ာပူ ရယ္ဒီမိတ္ထုတ္က သူ႔ခ်ည္းသက္သက္ဆို က်ဲေတာက္ေတာက္နဲ႔မို႔ အိမ္က ဖရီဇာထဲမွာရွိေနတဲ့ ေရခဲ႐ိုက္ ႏွစ္ခ်ဳိ႕ငါးေလးတတံုး ထုတ္ၿပီး ဂ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ျပဳတ္၊ အ႐ိုးႏႊင္၊ ဆီနည္းနည္းသတ္ၿပီးမွ ေရထည့္၊ ေရပြက္ေတာ့ ခုနက အိမ့္စည္းစိမ္တထုတ္ကို ထည့္လိုက္တယ္။ ပိုၿပီးခ်ဳိေအာင္ ၾကက္သြန္နီဥႀကီး တဥကို ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းလွီးၿပီး ပစ္ထည့္လိုက္ေသးတယ္။

ၿပီးေတာ့ ၾကက္ဥ ၃ လံုးျပဳတ္၊ င႐ုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းၿပီး မန္က်ည္းေရေလးနဲ႔ ေဖ်ာ္၊ ငပိေထာင္းေလး ထည့္၊ နံနံပင္လွီးၿပီးသကာလ ခုလို စားသံုးဖို႔ အဆင္သင့္ ျဖစ္ၿပီဆိုပါေတာ့။ ေၾသာ္ ... ေမ့သြားလို႔ မုန္႔ဖတ္ျပဳတ္ရေသးတယ္။ ဆန္ၾကာဆံေလး ၂ ေခြ ျပဳတ္တာ အဲဒီအုပ္ေလးနဲ႔ တလံုး ရတယ္။ က်မနဲ႔ ဦးရီးေတာ္ ႏွစ္ေယာက္ထဲ အတြက္ကေတာ့ အဲေလာက္က အေတာ္ပါပဲ။ ၾကည့္ရတာ ျဖဴဖတ္ျဖဴေလ်ာ္ႀကီးေပမဲ့ စားလို႔ ေကာင္းပါတယ္ (အဟုတ္)။ "ခ်က္ရတာလဲ လြယ္တယ္"လို႔ ထက္ထက္မိုးဦးလို႔ လွ်ာလိပ္သံေလးနဲ႔ မေျပာတတ္လို႔ .... ႐ိုး႐ိုးပဲ ေျပာလိုက္ပါမယ္။ ျမန္လဲျမန္ လြယ္လဲလြယ္ စားလို႔လဲ ေကာင္းတဲ့ ေမဓာ၀ီရဲ႕ အူပါ ႐ွဴပါကို လာေရာက္ ၾကည့္႐ႈ သံုးေဆာင္ၾကပါရွင္ ... ။
***
ေမဓာ၀ီ
၁၃၊ ၁၊ ၁၁
၁၄း၀၄ နာရီ

28 comments:

rose said...

အူ ရွဴပါ တစ္ပြဲ ေပးပါ မေမ...။ အဲ.. ပဲေႀကာ္ တစ္ထုပ္ကို ၁၂ ေဒၚလာ ဆိုေတာ့ ေစ်းႀကီးလိုက္တာ။ ေတာ္ေသးတာေပါ့.. ရို႕စ္က ကိုယ့္ဘာကိုယ္ ေႀကာ္တတ္လို႕။ ဒီမွာ ေႀကာ္ျပီး ေရာင္းစားရင္ ေကာင္းမလား မသိဘူး း) ဒါနဲ႕ေလ... ပဲေႀကာ္နဲ႕ ပဲကပ္ေႀကာ္ မတူဘူး သိလား။ ရို႕စ္ ရန္ကုန္မွာ စားေနက် ပဲကပ္ေႀကာ္က ေကာက္ညွင္းမႈန္႕ ထည္႕ေႀကာ္သလား မသိဘူး ေစးေစးေလးနဲ႕ ကိုက္လိုက္ရင္ ခြ်ဲခြ်ဲေလး။ ပဲေႀကာ္ကေတာ့ မုန္႕ပာင္းခါးထဲ ထည္႕စားတ့ဲ ပာာ သက္သက္။

မိုးယံ said...

ဗ်ိဳ႕ဗ်ိဳ႕ .. .အန္တီ ေမဓာ၀ီ... အူပါ ရွဴပါ ေနာက္တစ္ပြဲေလာက္ လုပ္ပါဦး ... ဖလူး ဖလူး ရွဴးရွဴး

ေန၀သန္ said...

စားခ်င္တယ္.. အေတာ္ႏွိပ္စက္တယ္.. ငတ္ေနတာၾကာျပီ.. :P

ခင္မင္တဲ့
ေန၀သန္

Maung Myo said...

ရွဴးရွဲ ရွဴးရွဲ း)

အေအးေလးပါ ေဖ်ာ္တိုက္ပါဗ်ိဳ႕ ။

သက္ေဝ said...

အူပါ ရွဴပါ ဆိုေတာ့ စာမဖတ္ခင္က စိတ္ထဲထင္တာ Charlie and the Chocolate Factory ထဲက Oompa-Loompa ေလးေတြ အေၾကာင္းမ်ားလားလို႔....

လက္စသတ္ေတာ့ ဂလိုကိုး...
စားခ်င္စရာေကာင္းလိုက္တာ ေမ... း))

သူႀကီးမင္း (တုုံးဖလား) said...

ေတာ္ေသးတာေပါ့။ အူရွီး သူေရွး မဟုတ္လုိ႔။ ဟဲ ဟဲ။ စတာ။

အခုလုိရာသီမွာ အဲဒါမ်ိဳးေလး စားေတာ့စားခ်င္သား။

ခင္မင္လ်က္
ကုိကိုေမာင္(ပန္းရနံ႔)

သစ္နက္ဆူး said...

ညီမေမ..
အစားအေသာက္နာမည္ေပးကေတာ့
ပက္ပက္စက္စက္ကို လွတယ္....
ကိုယ္ၾကိဳက္တဲ ့မုန္ ့ပန္းကန္ေတြ ့ေတာ့
ပို ့စ္ေခါင္းစဥ္အတိုင္း..ထ..ဘဲ.. အူရေတာ့မလိုလိုို..
ကြန္ျပဴတာ စကရင္ကိုဘဲ ကပ္ျပီး ရႈရေတာ့မလိုလို...
ေသခ်ာ အနံ ့ခံၾကည့္မွ....

အေမရိက ကပါလာတဲ ့ ပဲေၾကာ္ရယ္..
က်က္သေရခန္းထဲက အႏွစ္ႏွစ္အလလက
ရခိုင္မုန္ ့တီိရယ္..
ေရခဲေသတၱာထဲက ႏွစ္ခ်ိဳ ့ငါးေလးရယ္...
ဆိုေတာ့ကာ.....
“ေရွးေဟာင္းရခိုင္မုန္ ့တီ ျပပြဲ ” မ်ားလားဟင္.....

ကုိေအာင္ said...

အာပူလွ်ာပူက တယ္မုိက္ပါလား။

Soe Mya Nandar Thet Lwin (Borros Roxo) said...

အူပါ ႐ွဴပါ ဆိုေတာ႔ ဘာမ်ားလဲလုိ႔။ အာပူ လ်ွာပူကုိ ေျပာတာကုိး။

အပ်ိဳၾကီး မမ အေတာ္ေနာက္တယ္။

:))

နႏၵာ

Baby taster said...

အို႔ အို စားခ်င္လိုက္တာ
ခုပဲ အေအးထဲကျပန္လာေတာ့ ဒါမ်ိဳးေလး
စားရရင္ သိတ္ေကာင္းမွာေနာ္။ ပဲကပ္ေၾကာ္က
၁၂ေဒၚလာလား။ ကိုယ္တို႔ေနတဲ့ ေနရာမွာေတာ
့ ၄ခ်ပ္ကို ၁ေဒၚလာပဲေပးရတယ္။ အခ်ပ္လည္း ေတာ္ေတာ္ၾကီးတယ္သိလား။

Anonymous said...

၀ိုး!ၾကီးေမေရ ၾကက္သေရခန္းထဲက လိုတာရလို႕ ေတာ္ေသးတယ္ေနာ္ ၾကီးေမေရ ဗိုက္ဆာတယ္ မိုးမလင္းခင္ထၾကည္႕မိလို႕ မနက္ေတာ့ေျပးစားေတာ့မည္ အစံုပါ တပြဲမွ ၄၀၀က်ပ္ပါဗ်ားးး း))

Sunny said...

အူပါ ရွဴပါဆုိေတာ့ တကယ္ပဲ ဘာမ်ားလဲလို႔ ေတြးမိတယ္.. ပဲေၾကာ္က နည္းနည္းေတာ့ ေစ်းၾကီးတယ္ေနာ္.. ဒါေပမယ့္ ကိုယ္တိုင္မေၾကာ္ခ်င္တဲ့အခါမ်ိဳးဆိုရင္ေတာ့ အဆင္ေျပသား.. :)

ကိုေဇာ္ said...

ေနမေကာင္း ျဖစ္ေနတဲ႔ ေန႔မွ ဒါကို ဖတ္မိရတယ္လို႔ဗ်ာ။
ျပန္ေတာင္မွ ဖ်ားခ်င္သြားတယ္။
ျမိဳ႕ထဲမွာ မုန္႔ဟင္းခါးေတာ႔ ရသား ၊ အာပူ လွ်ာပူ ( အူပါ ရွဴပါ ) ကေတာ႔ မရ။ ဒါေၾကာင့္ သြားရည္ေတြ က်သြားပါေၾကာင္း။
ေဆးေလးေသာက္ျပီး ဒါေလး ဂလုလုိက္ရရင္ေတာ႔ ေကြးလို႔ ေကာင္းလိုက္မဲ႔ အမ်ိဳး...။

Anonymous said...

အူပါ ရွဳပါ အရည္၁ပြဲ
အသုတ္၁ပြဲ
ငါးဖယ္နဲ့ ေပးပါ


ညီမ

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

ရာသီနဲ႔ အခါမွီတဲ႔ အာပူလွ်ာပူေလးေပါ႕ေနာ္..
မေမ ဒီေလာက္ေအးတဲ႔ အဂၤလန္ေဆာင္းမွာ အာပူလွ်ာပူေလး မေရာင္းခ်င္ဘူးလား
အဂၤလိပ္ေတြ လွ်ာလည္သြားေအာင္ေလ..
ငပိနဲ႔ေလး တစ္သင္းသင္းနဲ႔ဆိုေတာ႕ ဒင္းတို႔႕ေဆြမ်ိဳးေမ႕ေလာက္တယ္ေနာ္... း)
ဒါမွ ျမန္မာ႔အစားအစာ ကမၻာေက်ာ္သြားမွာ

သားသားသန္႔ said...

ဟူးးးးးးးးး....မမေမေမ...ပဲေၾကာ္တထုပ္
(၁၂)ေဒၚလာကေတာ့ ေစ်းၾကီးတာပဲဗ်ာ...၂ေဒၚလာ
ေလာက္ဆို စားစမ္းပါ..ဗိုက္တင္းေအာင္
ကိုယ့္ဘာသာေၾကာ္မွာေပါ့ ..၀ယ္ျပီး...
အင္းေလ ဒီလိုပါပဲေလ စီးပြားေရးဆိုေတာ့...
အာပူလွ်ာပူကေတာ့မမေမေရ
ျမန္မာမွာတုန္းကဆို ညေနတိုင္း
ေသာက္ျဖစ္တယ္...ဟီး။။။ခုေတာ့
မမေမလက္ရာေလးပဲ
ရွဴသြားတယ္....:P

Anonymous said...

မေမ ေရ

ခ်မ္းခ်မ္းစီးစီး မွာ အူပါရွဳပါ က အေကာင္းဆံုးဘဲ ေကာင္းပါဗ်ာ ၃ပြဲေလာက္ စားသြားလိုက္မယ္


ခင္မင္စြာျဖင္႕
ေရႊစင္ဦး

သိဂၤါေက်ာ္ said...

ယံုပါတယ္.. ေကာင္းမယ့္ပံုပါ..

ေရႊရတုမွတ္တမ္း said...

ေမရီခ်စ္တီး ဒန္ေပါက္ကေတာ့ မဆိုးပါဘူး.
အဲဒီ ပဲကပ္ေၾကာ္က အေၾကာ္မုန္႔ႏွစ္ေတြ နဲ႔ ၾကြပ္ေအာင္ေၾကာ္ထားေတာ့ သိတ္မၾကိဳက္ဘူး..

ညိမ္းႏိုင္ said...

အိမ့္စည္းစိမ္ကေတာ့ ဒီမွာလည္းနာမည္ျကီး...။
စားခ်င္လာျပီ...။

ကလူသစ္ said...

ဥျပဳတ္က ဘာလုပ္တာလဲ။ ငါးဖယ္ေရာ။

ခ်စ္ၾကည္ေအး said...

ဟားဟား ညီမေမ နာမည္ေပးပံုကိုေတာ့ ခိုက္တယ္ကြာ....။ ဒီမွာလည္း ခုတေလာ မိုးေတြ ဆက္တိုက္႐ြာေနေတာ့ အူလိုက္ ႐ႈလိုက္ရရင္....ကြာ...၊ ဒီကို အရည္နဲ႔ စားပြဲတပြဲ၊ လိုက္ပြဲက အသုတ္နဲ႔ တပဲြ ရယ္ဒီလုပ္ထားေပး၊ အိမ္ကလူႀကီးအတြက္ ပါဆယ္က ႏွစ္ပြဲ....ဟီးဟီး...ေတာ္မွ ဆိုင္႐ွင္ ေမတၱာ မပ်က္ခင္....:P

ျမစ္က်ဳိးအင္း said...

ရွဴၾကည့္ၿပီး အူမိသြားမွ ခက္ရေခ်ရဲ႕

Nge Naing said...

ဒုကၡပဲ ဒီေန႔ အသစ္တင္ထားတဲ့ ဘေလာ့ဂ္ေတြက အစားအေသာက္ေတြခ်ည္းပဲ ၿပီးေတာ့လည္း ႀကိဳက္တဲ့အစားအစာေတြခ်ည္းပဲ ျဖစ္ေနလို႔ မစားရ သြားရည္ယိုၿပီးပဲ ျပန္ေနရတယ္။

လင္းေ၀ said...

အမယ္မင္းဗ်ာ အူပါ ရႈပါ ဆုိေတာ့ ကၽြန္ေတာ့္ျဖင့္
အူတူတူနံတန္တန္ၾကီးကုိျဖစ္သြားကေရာ
ပုိစ့္ဖတ္ၿပီးမွ လက္စသတ္ေတာ့ ေအာ္ ငါ့ေရာင္းရင္းၾကီးအေၾကာင္းပါလားဟ ဆုိၿပီး ဟင္းခ်ႏုိင္ေတာ့တယ္ ေရာင္းရင္းၾကီးဆုိတာက ကၽြန္ေတာ့္အၾကိဳက္ အာပူလွ်ာပူ အစ္မ ေျပာတဲ့ အူပါရႈပါ ေလးကုိေျပာတာ သေရေတြယုိ တံေတြးေတြ ျမိဳခ် ဟင္း လူကုိ ႏွိပ္စက္တယ္

Yan said...

သြားရည္က်လုိက္တာ....
ရႉျပီးရင္ ရႉသြားတယ္... (ပဲကပ္ေၾကာ္ကုိေျပာပါတယ္.)
ဟတ္ဟတ္.

အန္တီေမရီကုိ သြားေတြ႔ဦးမယ္...
ဘာမွာဦးမလဲ မေမ. :D

Y.

Naing Htun Lwin said...

၀ိတ္ခ်မလားရယ္လို႔ အစားေလွ်ာ႔စားျပီး ဗိုက္ဆာေနတုန္း မေမလုပ္တာ ကြ်န္ေတာ္အခုေတာ္ေတာ္ျပသနာတက္ေနျပီ.. :P ပုရြတ္ဆိတ္ကိုေျပာေပးပါ အြန္လိုင္းမလာတာၾကာလို႔ သတိရေနတယ္လို့ :P

Anonymous said...

မေမဓါ၀ီက ဟင္းခ်က္လည္း ေကာင္းတာပဲဗ်၊ ၾကင္ဖက္ေတာ္ျဖစ္လာမဲ့သူကေတာ့ ကံေကာင္းဦးေတာ့မွာပဲေနာ္..