Thursday, July 15, 2010

ၿမိန္ရာဟင္းေကာင္း

ခင္ရာေဆြမ်ဳိး ၿမိန္ရာဟင္းေကာင္း … တဲ့။
တခါတခါ ဘာမဟုတ္တဲ့ ဟင္းကေလးေတြက ထမင္းကို ၿမိန္ေစတယ္။ က်မကေတာ့ ၾကက္သား ၀က္သားလို သားႀကီး ငါးႀကီးလဲ သိပ္မႀကိဳက္လွပါဘူး။ ငါးေသး ငါးမႊား၊ ငါးေျခာက္ ငါးျခမ္းတို႔ ဘာတို႔ ေထြလီကာလီ စားရတာ ပိုႏွစ္သက္တယ္။ ဒါနဲ႔ ဒီကေန႔မနက္ ဦးရီးေတာ္ အလုပ္သြားတုန္း ဗီ႐ိုဖြင့္ၿပီး ဘာခ်က္ရင္ ေကာင္းမလဲ လိုက္ရွာေတာ့ ျမန္မာျပည္က ပို႔ထားတဲ့ ငါးနီတူေျခာက္တထုပ္ ေတြ႔တယ္။ ဘယ္တုန္းက ပို႔ထားလဲေတာ့ မသိ၊ အထုပ္မွာ တံဆိပ္လဲမပါ၊ ရက္လြန္ေန႔စြဲလဲ မပါဘူး၊ ဒါေပမဲ့ ျမန္မာအစားအစာ အိပ္စပါယာ မရွိလို႔ သေဘာထားၿပီး ရဲရဲ၀ံ့၀ံ့ ခ်က္စားဖို႔ ဆံုးျဖတ္လိုက္တယ္။
ငါးေျခာက္ေတြကို အထုပ္ေဖာက္ ဗန္းထဲထည့္ၿပီး အမႈန္အမႊားေလး ဘာေလးဖယ္လိုက္တယ္။
အကုန္ခ်က္ရင္ မ်ားေနမယ္ ထင္လို႔ လက္တဆုပ္ေလာက္ ေၾကာ္ဖို႔ ဖယ္ၿပီး က်န္တာကို ေရစိမ္ထားပါတယ္။
လက္တဆုပ္ ေၾကာ္မယ့္ ငါးေျခာက္အတြက္ေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴေလး နည္းနည္း လွီးျပီး အရင္ေၾကာ္၊ ၿပီးမွ ငါးေျခာက္ထည့္ ေမႊလိုက္တာပဲ။ ငါးေျခာက္ကို မီးေအးေအးနဲ႔ စိတ္ရွည္ရွည္ ေၾကာ္ရပါတယ္။ မီးျပင္းတိုက္ရင္ ငါးေျခာက္တူးၿပီး က်က္မွာ မဟုတ္ဘူး (ထင္တာပဲ)။

ေၾကာ္ရင္း ျမည္းရင္းနဲ႔ မီးဖိုေပၚကလဲ ခ်ေရာ ငါးေျခာက္က ေတာ္ေတာ္ေလး နည္းေနၿပီ။ ငါးေျခာက္တမ်ဳိးထဲကို ေၾကာ္လဲေၾကာ္ ခ်က္လဲခ်က္ေတာ့ ဟင္း ႏွစ္ခြက္ျဖစ္သြားတာေပါ့။ ဟင္းခြက္မ်ားေအာင္ ပြါးတဲ့နည္း။ :)
ငါးေျခာက္ဟင္း အတြက္ ထည့္ရမယ့္ အေျခခံလိုအပ္ခ်က္ ေလးေတြ။

ဟင္းကေတာ့ ကိုယ့္ထက္ အားလံုးက ခ်က္တတ္ၿပီးသားမို႔ ခ်က္နည္း အဆင့္ဆင့္ ေရးမေနေတာ့ပါဘူး။ ငါးေျခာက္နဲ႔ဆို ဘာဟင္းရည္နဲ႔ လိုက္ဖက္မလဲ စဥ္းစားေတာ့ ပဲနီေလး ... လို႔ ေခါင္းထဲက ေပၚလာတယ္။ ျမန္တယ္ လြယ္တယ္ ေသာက္လို႔လဲ ေကာင္းတယ္။ ပဲကိုေရေဆး၊ ခ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴ အျပားေလးေတြလွီးၿပီး ဆီနည္းနည္း နႏြင္းမႈန္႔နည္းနည္းနဲ႔ မီးေပၚတင္ ခဏေမႊ၊ ေနာက္မွ ေရထည့္ၿပီး တေမ့တေမာ တည္ထားလိုက္တာပဲ။ ပဲႏူးမွ ဆားထည့္ ျမည္းၾကည့္၊ အိုေကရင္ မီးေပၚကခ်။ ဘယ္ေလာက္ လြယ္သလဲ။ က်က္သြားၿပီ တခြက္။

ပဲဟင္း ငါးေျခာက္ ႏွစ္မ်ဳိးထဲ သိပ္မနိပ္ေသးဘူး။ င႐ုတ္သီးဆားေထာင္းေလးနဲ႔ဆို ပိုေကာင္းမယ္၊ မစားရတာလဲ ၾကာၿပီ။ ဒါနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ သံုးမႊာေလာက္ရယ္ ဆားကေလးနဲ႔ ေလွာ္ထားၿပီး ဗူးထဲ ထည့္ သိမ္းထားတဲ့ င႐ုတ္သီးအၾကမ္းမႈန္႔ ၂ ဇြန္း ၃ ဇြန္းေလာက္ ေရာထည့္ င႐ုတ္ဆံုနဲ႔ ေထာင္းလိုက္တယ္။ င႐ုတ္ဆံု ကပ္ေနတာေလး ယူၿပီး ျမည္းၾကည့္ေတာ့ မဆိုးဘူး၊ စပ္သားပဲ။ အစပ္က ထမင္းကို ၿမိန္ေစတယ္ မဟုတ္လား။

ခရမ္းသီးႏွပ္ မေန႔ကခ်က္ထားတာ ေရခဲေသတၱာထဲ ရွိေသးတယ္။ အဲဒါေလးပါထုတ္ၿပီး ေနာက္ဆံုးအေနနဲ႔ စားပြဲေပၚ ခင္းက်င္း ျပင္ဆင္လိုက္ပါတယ္။ ကဲ ... ဒီကေန႔အတြက္ ဟင္းလ်ာကေတာ့ ဤမွ်ပါပဲ။ ဟင္းအားလံုး က်က္မွ သတိရတယ္ ဦးရီးေတာ္က ဒီည ဒင္နာရွိလို႔ ညစာမစားဘူးတဲ့။ ၿမိန္ရာဟင္းေကာင္းေလးကို ဒီေန႔ေတာ့ တေယာက္ထဲ စားရေတာ့မွာေပ့ါ။
မွတ္ခ်က္။ ... ။ ရွယ္မဟုတ္လို႔ ဟင္းခြက္ေတြမွာ ဇြန္းမတပ္ထားတာပါ။ လက္နဲ႔ေတာ့ မႏႈိက္ၾကနဲ႔ေပါ့။ ၿပီးေတာ့ နည္းနည္းေလး ခ်က္ထားတာမို႔ ျမည္း႐ံု ျမည္းၾကည့္ၾကပါ၊ အ၀စားခ်င္ မေရႊစင္ဆီသြား။

23 comments:

SDL said...

ငါးနီတူကို ခ်က္မစားဖူးေသးဘူး၊ ေၾကာ္စားတယ္၊ သုတ္တာ စားဖူးတယ္.. စားေကာင္းမယ့္ပံုပဲ...

သက္ေဝ said...

ငါးနီတူေျခာက္ကို ေၾကာ္ပဲစားဖူးတာ...
ဟင္းလိုခ်က္ မစားျဖစ္ဖူး..
အခုလို ေမ ခ်က္ျပေတာ့လဲ စားခ်င္စရာေလးေနာ္...
ပဲနီေလးဟင္းခ်ိဳနဲ႕လိုက္တယ္...
ျမိန္ရာဟင္းေကာင္းေလးစားၿပီး ေအးေအးေဆးေဆး စာေရးေပါ့ ေမရဲ႕...

ေန၀သန္ said...

ညအိပ္ခါနီးေနာ္.. ဗိုက္ဆာလာျပီ... ဟင့္...း)))


ခင္မင္တဲ့
ေန၀သန္

ကုိကုိေမာင္ (ပန္းရနံ႔) said...

အေတာ္ဘဲ တကယ့္ စားေသာက္ပြဲႀကီးနဲ႔ လာႀကဳံတယ္။ အားရပါးရေလြးပစ္လုိက္ဦးမယ္ း၀)

ကုိေအာင္(ပ်ဴႏုိင္ငံ) said...

ဟင္းခ်က္နည္း တစ္ခုေပါ့။

Anonymous said...

ထမင္းစားဖိတ္လို႕ လာစားပါတယ္ဗ်ာ ငါးေျခာက္ဟင္း နဲ႔ ညားေနပါတယ္

ဧည္႕သည္ဆိုေတာ႔ စားရမွာေပါ႔ တခြက္က ေၾကာ္ တခြက္ကခ်က္ ဒါႀကီးပါလားဗ်ာ

ခရမ္းသီးႏွပ္ကေလးကေတာ႔ ရွယ္ဘဲ ငရုပ္သီးဆားေထာင္း ေလးလည္း ေကာင္းပါတယ္ ပဲနီေလး ဟင္းရည္ေလး က ေရွာေရွာရႈရႈ ဝင္ေအာင္ တြန္းအားေပးပါတယ္ မေမဓါဝီ ေရ

ေက်းဇူးပါ
ခင္မင္စြာျဖင္႔
ေရႊစင္ဦး

Anonymous said...

ၾကီးေမ
အမင္းလာစားတယ္ စည္းစိမ္အၾကိဳက္ေတြၾကီးဘဲ ေက်းဇုူးပါ စည္းစိမ္က ဒီလိုငါးေသးေသးေလးေတြ ခဏခဏေၾကာ္စားတယ္ အစပ္ေၾကာ္စားတာမ်ားတယ္ ခ်ဥ္ေရဟင္းနဲ႔လဲ လိုက္တယ္ ထမင္းစားဖိတ္လို႕ေက်းဇူးတင္ပါတယ္

ခင္မင္ရင္းႏွီးစြာျဖင့္
seesein

khin oo may said...

စုဖတ္သြားသည္။

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

အစ္မေရ
ငါးနီတူေျခာက္ကို သုပ္စားလို႕လဲရတယ္ စားဖူးလားမသိဘူး.. ငါးနီတူေျခာက္ကို ေရေဆး ေျခာက္ေအာင္ေလွာ္ျပီး ငါးရုပ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဆားအခ်ိဳမႈန္႕၊ သံပုရာသီးညွစ္ နယ္လိုက္ရင္ေကာင္းမွေကာင္းဘဲ..
ဒါနဲ႕ အစ္မေျပာတဲ႕ ရွမ္းေရညွိဆိုတာ ဘယ္လိုမ်ိဳးပါလိမ္႕.. မစားဖူးဘူးအစ္မရယ္။ အေခၚအေ၀ၚမ်ား လြဲေနတာလား မသိဘူးေနာ္..ညီမလဲရွမ္းအစားအစာေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား စားဖုူးပါတယ္.. ရွမ္းေရညွိကို မသိဘူးျဖစ္ေနတယ္..

သိဂၤါေက်ာ္ said...

အေဆာင္ဟင္းေလးလိုပဲ.. သားၾကီးငါးၾကီး မပါေပမယ့္ ဒါမ်ိဳးေလးေတြလည္း စားေကာင္းတာပဲ.

ေမဓာ၀ီ said...

ငါးနီတူေျခာက္ကို သုတ္မစားဖူးဘူး။ ဒီလိုမွန္းသိ ၃ ပံုခြဲၿပီး အသုတ္တမ်ဳိး လုပ္စားပါတယ္။ ဟင္းခြက္ပြါးေအာင္။ ဟီး :D
သုတ္နည္းေလး ေျပာျပတဲ့ ေခ်ာကို ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။ ရွမ္းေရညွိဆိုတာက ေရညွိျပင္လုပ္တဲ့ အခ်ိန္မွာ င႐ုတ္သီးတို႔ ပဲပုပ္တို႔ ထည့္ေထာင္းၿပီး လုပ္ထားတာ ဆိုပဲ။ ေရညွိခ်ပ္ေလးကို မီးကင္ ဆီနည္းနည္း သုတ္ၿပီး စားၾကတယ္။ ထမင္းနဲ႔လဲ ကပ္စားတယ္။ အေမ့အကိုရဲ႕ မိန္းမက ရွမ္းလူမ်ဳိးဆိုေတာ့ သူရွမ္းျပည္က ျပန္လာရင္ ယူယူလာတယ္။ ခုေတာ့ မစားရတာ ၾကာပါၿပီ။

မေရႊစင္က ငါးေျခာက္မႀကိဳက္ဖူးထင္တယ္။ သားၾကီး ငါးၾကီးပဲ တြယ္ေနက်မို႔လား မသိဘူး။ ဟြန္း ျမိန္ရာဟင္းေကာင္းပါဆိုေနမွ။ ဂ်ီးမမ်ားပါနဲ႔ အမႀကီးရယ္ ... ေနာက္ဆို ငါးေျခာက္ ၃ မ်ဳိး လုပ္ေကၽြးမယ္ေနာ္။ မစည္းစိမ္ကမွ လိမ္မာေသးတယ္။ :)

မွတ္ခ်က္ေပးသူမ်ား အားလံုးကို ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။ ဟင္းမေလာက္လို႔ ကုန္သြားရင္ မေရႊစင္ဆီၾကြၾကပါ။

စူးႏြယ္ေလး said...

ခ်က္စားတာလည္းေကာင္းတယ္..အိမ္မွာေတာ႔ၾကက္သြန္ ၿမိတ္ေတြအမ်ားႀကီးအုပ္ၿပီးခ်က္တယ္...ခရမ္းသီးႏွပ္ေလးလည္းစားခ်င္စရာေလး..ဟင္းေတြလုိက္တယ္..အစပ္ ေတာ႔မစားႏိုင္ဘူး

Anonymous said...

ဒီလို ဟင္းေလးေတြ စားခ်င္ေနတာ..မေမေရ႔
ငရုတ္သီးဆားေထာင္း အစားခ်င္ဆံုးပဲ..
ပဲဟင္းနဲ႔ လိုက္မွလိုက္..
ခ်က္တတ္လိုက္တာေနာ္..
သူမ်ားက ဂဲတစ္လံုးနဲ႔ ငွက္နွစ္ေကာင္ပစ္တာ..
ဒီမွာက ငါးေျခာက္တစ္မ်ိဳးနဲ႔ ဟင္းနွစ္ခြက္ရေအာင္ ခ်က္ေနတယ္။။

ေပါက္


ငရုတ္သီးဆားေထာင္း စမ္းလုပ္ၾကည့္အုန္းမယ္..။

Anonymous said...

အမကလဲ ..ငါးေျခာက္တမ်ိဳးတည္းကိုတျပိဳင္တည္း..ခ်က္တယ္။ေနာက္ေန႔ဆိုေတာ္ေသး..စားဘူး...စားဘူး


ဒါေပမဲ့ စားေကာင္းမဲ့ပံုပါ။
ငါးေျခာက္ကို ဟင္းခ်က္တာၾကိဳက္ဘူး။

ဂ်ီးမ်ားသူ ျမတ္ႏိုး

Anonymous said...

ငါးနီတူကုိ အေၾကာ္နဲ႕ အသုပ္ပဲစားဖူးတယ္။ ခ်က္တာ မစားဖူးဘူးအမ။ ရုံးက ျပန္ေရာက္ခါစ အမဘေလာ့ကုိ ၀င္မိတာ ပုိဗုိက္ဆာသြားျပီ အမေရ။ ဟင္းေလးေတြက စားခ်င္စရာေလးေတြ း)

ဂ်မ္း

An Asian Tour Operator said...

ငနီတူ လိုငါးေသးေသးေလး ေတြကုိ မေလးေတြ ကခ်က္စားပါတယ္။ ငပိခ်က္ နဲ႕ခပ္ဆင္ဆင္တူ ပါတယ္။ တနည္းက ဒညင္းသီးစိမ္း အႏုေလးေတြ နဲ႕ခ်က္တာပါပဲ။ အားလုံးစားလို႕ေကာင္းပါတယ္။ က်ေနာ္ ကေတာ့ ငနီတူသုပ္ ကို အရမ္းႀကိဳက္ပါတယ္ (ျမည္းလို႕ေကာင္းလို႕ပါ) :P

ျမစ္က်ဳိးအင္း said...

မၾကည္ဝင္းသားေလးလည္း လာျမည္းပါတယ္ း)

ကိုလူေထြး said...

ဇြမ္းတပ္မထားေတာ့လည္း ဇလံုထဲကို ဒီအတုိင္း ေလာင္းထည့္ျပီး အကုန္တြယ္ရတာပ...

းဝ)

Anonymous said...

ဒင္နာစားတယ္ဆိုေတာ့ ဦးရီးေတာ္ဆိုတာ ဘုန္းၾကီး မဟုတ္ဘူးေပါ့...

ထင္ထားတာ နဲနဲ လြဲသြားတယ္...

းဝ)

သစ္သစ္ said...

မမေရ ငနီတူတအားၾကိဳက္တယ္ ပန္းကန္လိုက္မသြားျပီေနာ္....ဟိ

SHWE ZIN U said...

မေမဓါဝီ ေရ

ဟင္းတမ်ဳိးကို ၂ခြက္ ရေအာင္ ခ်က္ေၾကြးတာ အိမ္ရွင္ က ပညာသံုး သြားတယ္ လို႕ထင္တယ္

အေပၚက AATO ေျပာသြားသလို ျမည္းေကာင္းတယ္ ဆိုတဲ႔ ငါးနီတူ ေလး ကို ေနာက္တခါ သုတ္ေၾကြးရင္ေတာ႔ ပိုေကာင္းမွာပါ

ဒါေပမဲ႔ ဒီတခါ ေတာ႔ ဂဲတလံုးနဲ႕ ငွက္သံုးေကာင္ ေတာ႔ မထု နဲ႔ဗ်ဳိ႕

ခင္မင္စြာျဖင္႔
ေရႊစင္ဦး

~ဏီလင္းညိဳ~ said...

မေမေရ.......

ေနာက္က်မွလာလို႔........ပန္းကန္ေဆးၿပီးပ်ံသြားပါသည္......။
တံျမက္စည္းလည္း လွဲေပးသြားတယ္ေနာ္ဗ်.....။
(သုပ္တာ အေနာ္ခဏခဏစားဖူးတယ္....။ မေခ်ာေျပာသလိုပဲ....။ သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္ သုပ္သုပ္ေကၽြးလို႔...။ ခုေတာ့...ျမန္မာျပည္ျပန္သြား႐ွာၿပီ.....။)
ေနာက္တစ္ခါ.......ေစာေစာလာမွပါဗ်ာ.......း((

ခင္မင္ျခင္းအားျဖင့္......
ဏီလင္းညိဳ

စုခ်စ္ said...

သူမ်ားလဲ ဒီေန႔ ခရမ္းသီးႏွပ္နဲ႔ ငါးၾကင္းေၾကာ္... ထမင္းဗူး စားေနရင္း မေမဟင္းေတြ သတိရလာလို႔ လာမန္႔ပါသည္...
း-)