Tuesday, March 30, 2010

ပါးစပ္ခၽြန္တဲ့ေန႔ …

ပါးစပ္ခၽြန္တယ္ဆိုလို႔ ေမဓာ၀ီတေယာက္ ႏႈတ္ခမ္းကို ခၽြန္ေနေအာင္ စူၿပီး စိတ္ေကာက္ေနတာ မဟုတ္ပါဘူး။ ႏႈတ္ခမ္းတလန္ ပန္းတလန္နဲ႔ ရန္ျဖစ္ေနတာလဲ မဟုတ္ရပါဘူး။ တရႊီရႊီနဲ႔ ေလခၽြန္လို႔ ပါးစပ္ခၽြန္ေနတာလဲ မဟုတ္ပါဘူး။ ပါးစပ္ခၽြန္တဲ့ေန႔ ဆိုတာ ပုစြန္ခ်က္တဲ့ေန႔ကို ေျပာတာပါ။ :)

က်မမွာ ညည အိပ္ခါနီး ဗိုက္ဆာတိုင္း ဟင္းခ်က္တဲ့ ဘေလာ့ေတြ ေလွ်ာက္လည္ၿပီး သြားရည္တျမားျမားက်၊ ဗိုက္က တဂြီဂြီပိုဆာ၊ တံေတြးၿမိဳလိုက္ ေရထေသာက္လိုက္နဲ႔ ေနာက္ဆံုး မီးပိတ္ ေစာင္ျခံဳ အိပ္ရေပါင္းက မ်ားၿပီ။ ဘေလာ့တကာက ဟင္းအမယ္ေတြ လိုက္ဖတ္ၿပီး ကိုယ္လဲ ဒီလိုေလး ခ်က္အံုးမွလို႔ စိတ္ကူးမိေပမဲ့ တခါမွ ဟုတ္ဟုတ္ျငားျငား ခ်က္မစားျဖစ္ပါဘူး။ တေယာက္ထဲ ေနတာဆိုေတာ့ ျဖစ္သလိုစားတာက မ်ားပါတယ္။ တခါတေလ ေက်ာင္းစာ ဖတ္ရတာ ၿငီးေငြ႔လြန္းမွသာ အေျပာင္းအလဲ သေဘာမ်ဳိး စိတ္လိုလက္ရ ခ်က္စားျဖစ္တယ္။

တရက္ေတာ့ က်မ အြန္လိုင္းမွာ အျမဲပုန္းေနတာကို လွမ္းလွမ္းေခၚတတ္တဲ့ အေၾကာင္းသိ ညီမေလးတေယာက္က အမ ဘေလာ့မွာ ဟင္းေလးဘာေလး ခ်က္ပါအံုးလို႔ ေျမွာက္ေပးပါတယ္။ ဒါနဲ႔ပဲ က်မလည္း ဘာဟင္းခ်က္ရမလဲ လို႔ စဥ္းစားေတာ့ အလကားရထားတဲ့ ပုစြန္ ၂ ဗူး ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ရွိေနတာနဲ႔ ပုစြန္ပဲ ခ်က္မယ္လို႔ စိတ္ကူးလိုက္ပါတယ္။ ပုစြန္က ဒီမွာ ေစ်းလဲႀကီး၊ အရသာလဲ ျမန္မာျပည္က ပုစြန္လို မဟုတ္ေတာ့ ကိုယ့္ပိုက္ဆံနဲ႔ ကိုယ္ဆို ၀ယ္မစားျဖစ္ပါဘူး။ အလကားရလို႔သာ စားတယ္မွတ္ပါ။ က်မက ကိုယ့္ျပည္တြင္းျဖစ္ ပုစြန္ေတြ ငါးေတြစားရတာကို ပိုအရသာေတြ႔တယ္။ ဘိလပ္ပုစြန္ကို သိပ္မႀကိဳက္လွပါဘူး။

အဲဒီပုစြန္ေတြေပါ့ ၂ ဗူးကို ၅ ေပါင္တဲ့။ ပါေလကာေလးရယ္။ ဒါေတာင္ ေစ်းေလွ်ာ့ထားလို႔ ဆိုပဲ။ မတန္ေရစာေနာ္။

ခ်က္ဖို႔ ျပင္ေတာ့ မ်က္ရည္ေတာက္ေတာက္ က်ရေသးတယ္။ ၾကက္သြန္နီ လွီးရတာကိုး။ ၾကက္သြန္ဖတ္ၾကီးေတြ ၾကီးတယ္လို႔ မေျပာပါနဲ႔။ ဓားကေသးလဲေသး တံုးလဲတံုးေနလို႔ ေကာင္းေကာင္း လွီးလို႔မရဘူး။ (အဲဒီလိုပဲ ကိုယ္မစြမ္းေတာ့ ဓားကို လႊဲခ်ပါတယ္။) ဂ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴ ေထာင္းစရာ င႐ုတ္ဆံုမရွိဘူး၊ ဒါေၾကာင့္ လွီးပဲလွီးလိုက္တယ္။ င႐ုတ္သီးစိမ္းလား … ဟိုတေလာက ဦးရီးေတာ္အိမ္ျပန္တုန္းက နည္းနည္းယူလာတာ။ တက္စ္ကိုမွာ၀ယ္ရင္ ေလးငါးဆယ္ေတာင့္ကို ၈၉ ျပားဆိုလို႔။


ဒါေတြက လက္နက္ကိရိယာေတြ ျပင္ဆင္ထားတာပါ။ ငံျပာရည္က တပုလင္းကို ၉၉ ျပား၊ ကြာလတီ သိပ္မေကာင္းဘူး။ ခါတိုင္းသံုးေနက် တံဆိပ္က ေစ်းတက္သြားလို႔။ ငံျပာရည္ မသံုးဘဲလဲ မေနႏိုင္ေတာ့ မရွိသံုးေလး သံုးရေအာင္ ရေသ့စိတ္ေျဖ ၀ယ္ထားရတာ။ ဆႏြင္းမႈန္႔လဲ ဦးရီးေတာ္အိမ္က မ-လာတာပဲ။ ကိုယ့္ဟာကိုယ္၀ယ္ရင္ ဆႏြင္းမႈန္႔ တထုတ္ ဘယ္ကုန္မွာလဲ။ ေန႔တိုင္း ဟင္းခ်က္တာမွ မဟုတ္တာ။ ဆႏြင္းလဲ သိပ္မႀကိဳက္ပါဘူး၊ ထံုးစံအရသာ ထည့္ေနရတာ။ င႐ုတ္သီးမႈန္႔ … အရမ္းစပ္ပါတယ္။ နည္းနည္းပဲ ထည့္မယ္။
***
(((အပ္ခ်ေလာင္း)))

က်က္သြားၿပီ။ ျမန္တယ္ေနာ္ … မထင္ရဘူး။
ဆီနည္းတယ္လို႔ ေျပာခ်င္ေနေသးလား။ ဆီကို တမင္ နည္းနည္းပဲထည့္တာ။ ဆီမ်ားမ်ား စားၿပီးရင္ လည္ေခ်ာင္းထဲ ကပ္လြန္းလို႔ပါ၊ ေခၽြတာတာလဲ ပါတာေပါ့။ က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီညြတ္တယ္။ အကုန္အက် သက္သာတယ္။ စားလို႔လဲ … ေကာင္းပါတယ္။ (ကိုယ္ခ်က္တာဆိုေတာ့ ဒီလိုပဲ ေျပာရတာေပါ့။)

က်မကို သြားရည္ယုိေအာင္ အျမဲႏွိပ္စက္ေလ့ရွိေသာ ဘေလာ့ရွင္မ်ားအား အားက်မခံ ပါးစပ္ခၽြန္လိုက္ၿပီး သကာလ ဘေလာ့ဖတ္သူအေပါင္းတို႔အား က်မရဲ႕ ပုစြန္ခ်က္ေလးကို ေစတနာေရွ႕ထား ေကၽြးပါတယ္။ အ၀ စားၾကပါ၊ ကုန္ေတာ့ မကုန္ေစနဲ႔ေပါ့။
***
ေမဓာ၀ီ
၃၀၊ မတ္၊ ၂၀၁၀
၁၉း၅၁ နာရီ

20 comments:

Anonymous said...

ပါးစပ္ခၽြန္ကို ပါးစပ္ခၽြန္ျပီးစားသြားတယ္ ဘယ္နယ့္ ေကၽြးလည္းေကၽြးေသး ကုန္ေတာ့ မကုန္ေစနဲ႕ဆိုေတာ့ ၾကီးေမက ဟုတ္ေသးပါဘူး စားရင္ေတာ့ ကုန္သြားမွာေပါ့ အကုန္အက်ေတြ အဲဒီေလာက္မခံနဲ႕ေနာ္ ၾကီးေမ
ပါးစပ္ခၽြန္လည္း တတ္နိုင္ေပါင္။။

ၾကီးေမကို ခင္တဲ့
seesein

ကိုေရတမာ said...

ဂလု ဂလု ဂလု အမ ပါးစပ္ခြ်န္ထားတာ လွတယ္။ စားခ်င္စဖြယ္ေလး။ လူေနာက္ းP

ဏီလင္းညိဳ said...

မေမေရ......
ပါးစပ္ခၽြန္တဲ့ေန႔ဆိုလို႔ ေျပးလာၿပီးဖတ္တာ.....အေပၚဆံုးအပိုဒ္ကိုဖတ္ၿပီး.....ကၽြန္ေတာ္ေတာ့ ေအာ္ရယ္မိလိုက္တာပဲ....။
ပုစြန္က ဒီမွာေတာ့ေပါတယ္ဆိုရမယ္...။ အဲ့ဒီထက္ႀကီးတဲ့ အေကာင္အ႐ြယ္ေတြ....(ေတာ္ေတာ္ႀကီးပါတယ္) ဆိုရင္ ဒီမွာ ၁ကီလိုမွ ရင္းဂစ္ ၁၅က်ပ္၊ ၁၆က်ပ္ေလာက္ပဲေပးရတာဗ်...။
(ရင္းဂစ္က အခု ျမန္မာေငြနဲ႔ ရင္းဂစ္တစ္က်ပ္ကို ၂၉၀နဲ႔ ၃၀၀က်ပ္ၾကားမွာလားမသိဘူးေလ...း))
လာလည္ ကၽြန္ေတာ္တို႔ဆီ...။ အမ်ားႀကီး၀ယ္ခ်က္ေကၽြးမယ္ဗ်...ဟား...ဟား..း))
အခုေလာေလာဆယ္ေတာ့ ဟင္းေတြျမင္ၿပီး ဗိုက္ဆာသြားဘီ...ေလွ်ာ္ေပး.....း))
ခင္မင္တဲ့
ဏီလင္းညိဳ

Anonymous said...

ဒီဘေလာဂ့္တခါမွလာဖူးဘူးရယ္
ပထမဆံုးလာတာ ပုဇြန္ဟင္းတဲ့
ဟိ ဟီ မိုက္စားတယ္ အကုန္စားတယ္တိလား

ရံုေလး

Anonymous said...

ပါးစပ္ခၽြန္ ဆို ပုဇြန္ခ်ပ္ လို႕ ျဖစ္ေနမွာေပါ့ေနာ္ ..
casually ေနာက္ေျပာင္ေရးလိုက္တာလား။
ကပ္-ကက္ ေတြကို အသံထြက္ မကြဲတာလားဟင္

ကုိေအာင္ said...

ေကာင္း၏ ....း)

စႏၵကူး said...

စားခ်င္စရာေလး...
ပဇြန္ခ်က္.. ပါးစပ္ခၽြန္တာထက္ မ်က္ရည္ထြက္ရတာလဲအဆစ္ပါေသးတယ္။။ း)

မိုးဦးစံပယ္ said...

မေမ....ပုဇြန္ဟင္းခ်က္တာေတာင္ စိတ္၀င္စားဖို႕ေကာင္းေအာင္ေရးတတ္လိုက္တာ။ ခ်က္ထားတဲ့ဟင္းကလဲ လွတယ္။ (ပံုပဲျမင္ရေတာ့ လွတယ္လို႕ပဲ ေျပာရတာေပါ့..တကယ္စားၾကည့္ရမွပဲ အရသာရွိတယ္လို႕ေထာက္ခံလို႕ရမွာ) :)

မိုးဦးစံပယ္ said...

မေမ....ပုဇြန္ဟင္းခ်က္တာေတာင္ စိတ္၀င္စားဖို႕ေကာင္းေအာင္ေရးတတ္လိုက္တာ။ ခ်က္ထားတဲ့ဟင္းကလဲ လွတယ္။ (ပံုပဲျမင္ရေတာ့ လွတယ္လို႕ပဲ ေျပာရတာေပါ့..တကယ္စားၾကည့္ရမွပဲ အရသာရွိတယ္လို႕ေထာက္ခံလို႕ရမွာ) :)

သက္ေဝ said...

ေရးထားတာ ခ်စ္စရာ...
ခ်က္ထားတာ စားခ်င္စရာ...

ေကာင္းပါတယ္ ညီမရဲ႕...
တခါတခါေတာ့လဲ ေပါ့ေပါ့ပါးပါး အပ်င္းေျပ ဟင္းခ်က္စားတာေလးေတြ ေရးျပေပါ့...
အမကေတာ့ ေပါ့ေပါ့ပါးပါးေတြ ေပါက္ကရေတြ ေရးလြန္းလို႕ ေပါက္ကရ သက္ေဝ လို႕ေတာင္ နာမည္ေပးခံေနရတယ္...။
အတည္ေတြေရးရင္ ဖတ္မေကာင္းေတာ့ဘူးတဲ့... း((

Anonymous said...

ငရုပ္သီးဝါးမိျပီးစပ္သြားလို႔ တကယ္ပါးစပ္ခြ်န္သြားပါျပီ။

sdl

SHWE ZIN U said...

ညီမ ေမဓါ၀ီ ေရ

ညီမက ပါးစပ္ခၽြန္ေတာ႔ ဒို႕လည္း.. လွ်ာခၽြန္သြားတယ္..
စားခ်င္လို႔..
အေျပာေကာင္းသလို ပုဇြန္ခ်က္ ေလးလည္း ေကာင္းမယ္႔ ပံုေလးပါ
ညီမ က ပုဇြန္ခ်က္ထဲ ဂ်င္းထည္႔သလား..

ေက်းဇူးေနာ္

ခင္တဲ႔
ေရႊစင္

SHWE ZIN U said...

မေမဒါဝီ

လမ္းလြဲသြားတယ္ထင္တယ္.. ပို႔အသစ္ေလး လာဖတ္တာ.. ခရီးထြက္မယ္ဆိုလို႔ ေပ်ာ္ရႊင္စရာ ခရီးေလး ျဖစ္ပါေစလို႔ ဆုမြန္ေကာင္းလာေတာင္းေပးပါတယ္..
ခ်စ္ညီမ စည္းစိမ္ လည္း ဒီေန႔ ရိပ္သာဝင္ မွာျဖစ္တဲ႔ အတြက္ သူ႔အတြက္ ႏႈတ္ဆက္ပို႔စ္ေလး တင္ထားပါတယ္..

ခင္မင္စြာျဖင္႔
ေရႊစင္ဦး

ShwunMi- said...

မေမဓာဝီေတာင္ ဟင္းခ်က္ေနျပီကိုး..
ပုစြန္ဟင္းေလး ၾကည့္ရတာ အရမ္းလွပါတယ္..
အစစအရာရာ အဆင္ေျပပါေစေနာ္။

Anonymous said...

အမေရ..

က်ေနာ္က အဲ့ပုစြန္၀ယ္မစားဘူး မၾကိဳက္လို႔
ေရခဲရိုက္ထားတာ..အဲဒါက။
ပုစြန္ဆိုအခြံပါတာပဲ ၀ယ္စားတယ္။ ဟဲဟဲ..

တိုက်ိဳေရာက္ရင္ေတာ့ ေခါင္းပါတာပါ ၀ယ္စားတယ္။
ဘာပဲျဖစ္ျဖစ္ အမက အကုန္မစားနဲ့ဆိုလို႔ အကုန္မစားဘူး
ငရုတ္သီးစိမ္းေတြခ်န္ထားခဲ့တယ္။

ညီမ

Flower said...

အိုး
ခ်က္ထားပံုေလးက စားခ်င္စရာေလးမို႕
မေရးဘဲ မေနႏိုင္လို႕ ေရးသြားပါတယ္.
ငရုပ္သီးေလးေတြနဲ႕မို႕ ပိုျပီး စားခ်င္စဖြယ္ျဖစ္သြားတယ္
ကိုယ္တိုင္က ပုဇြန္ၾကိဳက္သူမို႕ေလ...
ဒီတစ္ပန္းကန္ေတာ႕ တစ္ေယာက္တည္းေတာင္ စားလို႕ေလာက္ပါ႕မလားမသိ...

သိဂၤါေက်ာ္ said...

စားခ်င္စရာေလးပါပဲ.. :)
တို႕ကေတာ့ အပတ္တိုင္းလို ပုစြန္ေတာ့ ပါေနက်ပဲ ၾကိဳက္လြန္းလို႕ေတာ့ မဟုတ္ဘူး.. ခ်က္ရတာ လြယ္လို႕၊ ျမန္လို႕ေလ..။

ျမစ္က်ဳိးအင္း said...

အေကာင္းၾကိဳက္တယ္မ်ား ေျပာမလား မသိဘူး ပုဇြန္ေတာ့ ၾကိဳက္တယ္ း)

sosegado said...

ပုဇြန္ ေစ်းႀကီးလုိက္တာ ၅ ေပါင္ေတာင္ ေပးရတာ၊ ဒါေတာင္ေခါင္းမပါဘူး၊ ဂ်ပန္ပုိ႔တာေတြဆုိ ၾကည္ျမင္႔တုိင္မွာက်န္ခဲ့တာ၊ ဘိလပ္ပုိ႔လားေတာ့မသိဘူး၊
စားလုိ႔ေကာင္းတယ္ဆုိလုိ႔ ဗိုက္ဆာလာျပီ.

Anonymous said...

စားေကာင္းမယ္႔ပံုပါပဲ...တို႔လည္း ဒီကပုစြန္ေတြ သိပ္မႀကိဳက္ဘူး..မ႐ိွေတာ႔လည္း စားျဖစ္ေနတာပါပဲ

စူးႏြယ္ေလး